Her er du nå:  Hovedside Norsk båt seiret i ro og seil-regatta i Skottland for tradisjonsbåter i Skottland!

Norsk båt seiret i ro og seil-regatta i Skottland for tradisjonsbåter i Skottland!

Sail Caledonia 2004 ble avsluttet lørdag 5 juni etter totalt ti ro og seil-etapper i løpet av en uke. Med Nordlands-seksringen "Rask", kjent også fra sin andre plass i fjor, tok Høvedsmann Sigbjørn Windingstad Storeslem med førsteplass over samtlige båter, moderne som tradisjonelle, 21 i tallet!


 

Av
Admin   14. juni 2004, kl.12:21

Regattaen går over 120 km fra vest til øst i gjennom Caledonia Kanalen gjennom det skotske høylandet, og ble i år arrangert for 5. gang. Man ror i kanalene og seiler og evt ror i innsjøene.

Konkurransen i år var spesielt hard, med alt fra en Norsk Nordlandsfæring, 28 fots Newfoundland Whaler med 5 årepar til en ekstrem britisk seilemaskinen av typen Norfolk Punt med gigantisk moderne rigg og mannskapet i trapes.

Mannskapet var i år nytt. Foruten Sigbjørn Windingstad fra Oslo, stilte Peder Istad fra Molde og Espen Voll fra Trondheim. Mannskapet gjorde ikke skam på vikingeånden og gjennomførte samtlige race i frisk stil.

Høydepunktene var ca 30 km roing på 2 timer og 50 minutter på Loch Lochy i vindstille, med neste båt 20 minutter etter, og to friske seilaser i kulingbyger fra alle kanter i Loch Ness. Båten ble rodd mot vinden i kryss-etappene og førte sitt nye lin-seil i vill surfing i unnavindsleggene. Men rev i seilet, mannskapet akter og baugen fri av sjøen fôr det av gårde… Det føltes mer som flyging enn seiling! Båten kjentes helt på høyden av sin kapasitet. En fantastisk estetisk opplevelse.

"Rask" ble kjøpt fra Fugløya i Gildeskål kommune ved Bodø i Nordland i 2002 og er ca 115 år gammel. Dermed er hun den suverent eldste båten og stiller i helt original stand. 3 par årer gjør vei i vellinga ved roing, og et tradisjonelt seil i 240 gr linduk klarte påkjenningene på bemerkelsesvis måte.

Nordlandsfæringen Ra Balder ga hard konkurranse i ro-etappene og ble bemannet av Marius Andresen fra Toten, Odd Hals fra Molde og Arild Schultz fra Oslo

Oselveren Frigg var årets eneste jentebåt og fullførte i fin stil. Skipper var Torild Jahren Petersen og mannskapet Eirill Olavsen Steen og Liv Knatten fra Asker.

For spørsmål, kontakt en euforisk Sigbjørn Windingstad på tel 90 12 62 77 eller mail swinding@online.no Flerevirkelig gode bilder ventes, både fra seilng og roing

Oslo 08.06.02, Sigbjørn Windingstad

Vennlig hilsen/Best Regards
Sigbjørn Windingstad (Mr)


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken