Her er du nå:  Hovedside Vellykket Havnas Dag i Narvik

Vellykket Havnas Dag i Narvik

Det var nok Narvik Kystlag som dro i land publikumsinteressen da Havnas Dag i Narvik ble avviklet i helga. Rokonkurranse, utstilling, dåp, og regatta kunne de krediteres for.
 

Av
Admin   02. september 2003, kl.15:18

Hildringstimen Der var storfint besøk med redningsskøyte og Kystvakt. Åpen båt, og gratisturer på havna gikk sin gang - men det var det nystartede kystlaget som gjorde at ikke Havnas Dag bare ble en statisk affære.

med vakre båter for seil og for årer, fikk gjestene kvile øynene på estetikk, mens kokkelaugets for anledninga marinerte godbiter gled ned.

Ett av høydepunktene var dåp av to "nye" båter. Den ene var Hans Gundersens splitternye "Guldbollen II" - ei 3-roms ranværingsspisse som Kai Linde hadde bygd etter Hans' bestefars gamle Guldbolle. Den andre båten var kystlagets første lagsbåt - en ranværings 4-roring på drøye 8 meter som egentlig tilhører museet, men som Kystlaget har overtatt disposisjonsretten til. Den fikk navnet "Skjomingen" etter fjordtarmen hvor den ble funnet og hentet for drøye 20 år siden.

Videre kom nabokystlagene Gratangen og Lilan på besøk med sine fembøringer - og da var der duket for kappseilas på havna. Hildringstimen var høflig, og lot sine gjester få komme foran i mål. Det samme gjalt den nye lille kameraten Skjomingen..

Da kunne det være ei trøst for patriotene (og han sjøl) at eieren stod på land og var speaker...


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken