Her er du nå:  Hovedside Spennende shnjaka-prosjekt

Spennende shnjaka-prosjekt

"Jeg hadde aldri sett min far gråte, før han fortalte meg at han hadde blitt fraseilt av en shnjaka på Finnmarka" - En shnjaka er den nord-russiske parallellen til nordlandsbåten, og historien var å lese i Asbjørn Klepps bind IV om Nordlandsbåten og Trønderbåter i bokserien Norske båter. I disse dager jobbes det med et shnjaka-nybygg på Kola.
 

Av
Admin   08. april 2003, kl.08:27

Den nye shnjakaen som bygges er på størrelse med en fembøring. Den er 12 meter lang og 2,8 meter bred. Shnjakaen er i likhet med den samiske basken, sydd med vidjer i stedet for klinksaum. Der finnes en liten shnjaka utstilt i båtsamlinga på Bygdøy. Den er bygget i Kola Penisula på Murmanskkysten i 1905.

Den nye shnjakaen skulle være ferdig, og roes til St. Petersburgs i anledning byens 300-årsjubileum. Desverre er de blitt forsinket, så båten vil ikke være til stede.

Imidlertid kan du lese om prosjektet på deres nettsider: http://www.sewboat.narod.ru/shnjaka/english.htm - men ikke la deg lure av bildet hvor han fyren står og bøyer seg over ripa på en utstilt båt. Dette er et bilde hvor personen er manipulert inn på et bilde tatt av shnjakaen i Oslo. Denne er egentlig ikke større enn en færing :o)


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken