Her er du nå:  Hovedside Åfjordsfembøringen Braute krysser kjølen

Åfjordsfembøringen Braute krysser kjølen

Åfjordsfembøringen Braute legger ut på skikkelig langtur om ikke så lenge, og vil kanskje være første fembøringen på hundre år som krysser kjølen...
 

Av
Admin   26. april 2002, kl.10:53

Når vi sier kanskje, grunner usikkerheten i at der faktisk seilte store nordlandsbåter på "syvmilssjøen" Torneträsk under Ofotbanens annleggstid. Brautes mannskap har imidlertid valgt å gjøre transporten fra Narvik på gummihjul.

Oppmerksomme lesere vil selvfølgelig poengtere at ett transportalternativ er å bruke jernbanen Narvik-Luleå. Spør man imidlertid NSB eller andre togselskap som trafikkerer strekningen, viser dette seg merkelig nok ufattelig vanskelig å få til. -Så vanskelig at båtlaget Braute heller valgte semitrailer.

Uansett - I pinsehelga kommer Braute med høvedsmann Vegar Heide og mannskap fra Fosen folkehøgskole til Narvik. Der skal Braute ligge og pynte opp i Vassvik småbåthavn i en måneds tid sammen med Hildringstimen, før den settes på trailer til Luleå. Derfra skal båtlaget seile rundt den skandinaviske halvøya tilbake til Fosen.

Svenskene har også gjort nummer av Brautes besøk, og en artikkel om Braute finnes på nettstedet "Båtliv i Luleå". - Klikk overskrifta, eller gå til http://www.batlivlulea.nu/artiklar/2002/020120-braute.html.

Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken