Her er du nå:  Hovedside Nordlandsbåtfemmila for 22. gang

Nordlandsbåtfemmila for 22. gang

Under ”Trebåtdagan” på Rognan i Saltdal, Nordland, skal det arrangeres kapproing lørdag 25.august klokka 16. Start og innkomst med brygga. Saltdal kystlag er teknisk arrangør. Påmelding og nærmere opplysninger til Halvard Toften, telefon 95257176. Dette er et arrangement i den såkalte ”Nordlandsbåtfemmila”, der distansen er 5 nautiske mil (9,26 km). Konkurransen er for nordlandsbåt (eller annen tradisjonsbåt) der man kan ro med det antall roere i båten som båten er laget for. Båtens størrelse kan være forskjellig, 2-roms og 2,5-roms (2 roere) eller 3-roms (3 roere). Ror eller styre eller ”rullesete” er ikke tillatt, og båten må ha proporsjoner og mål som ”godkjent” tradisjonsbåt. Rekorden er 55 min, 40 sek.
 

Av
Admin   18. juni 2012, kl.14:37

Vi håper også at tradisjonsbåter fra andre kystlag i landet kommer til denne kapproinga. Klokka 15 har vi møte for roerne, og så vil vi denne dagen, umiddelbart før konkurransen, organisere ei ”defilering”, med presentasjon av de ulike tradisjonsbåter.

Denne mønstringa må også ses i sammenheng med ei satsing innen flere distrikter på de små tradisjonsbåter til aktivt bruk som del av friluftslivet.   Dette er både en uhøytidelig konkurranse og ei massemønstring. (Normal tidsdifferanse mellom vinneren og siste båt er ofte mer enn en halv time). Den første ”femmila” ble arrangert i 1997 på Rognan, som senere har arrangert denne rokonkurransen under trebåtdagene i august. I tillegg har Gratangen, Liland, Brønnøysund, Harstad, Narvik, Gildeskål, Røsvik og Bodø hatt arrangementet.

Normal deltakelse er 10 – 15 båter.   Det blir rodd i fire klasser som starter samtidig: to menn, mann/ dame, to damer og to ungdommer (under 18 år). Det er vandreskjold i hver klasse, laget av Henning Ramsvik. Denne er på ”lån” til neste femmil. For øvrig premiering i alle plasser pluss deltakerdiplomer som viser plassering og tid. Premieutdeling på kaia umiddelbart etter at alle er kommet i mål.


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken