Her er du nå:  Hovedside Endelig ordning for liten passasjertrafikk?

Endelig ordning for liten passasjertrafikk?

Sjøfartsdirektoratet har ute et høringsutkast for regler til sertifisering av båter til det de kaller "Lite Passasjersertifikat". Dette kommer alle vi som bruker våre båter til attåtnæring til å måtte forholde oss til, da det vil gjøre det helt lovlig, og slippe å navigere i den regelverkskodda vi har seilt i til nå! 


 

Av
Admin   22. mars 2007, kl.09:23

Reglementet spesifiserer godt hvordan båtene skal rustes - både mht mannskap og utstyr, og dette greier vi godt å leve med, slik jeg ser det med min erfaring. Om dette utkastet går i gjennom, skal reglene iverksettes 1.7. Sertifisering gjøres v/besiktigelse, med søknad 1 mnd i forveien.

Det blir veldig enkelt for båter som har CE-merking. For oss som sysler med teknologi hinsides den europeiske union, vil det være noe mer møysommelig prosess med evt. dispensasjon. Jeg vet ikke om Alslikarene, Gunnar og de andre har lagd svimerke med CE-merking på...

Jeg har sendt et spørsmål til høringsutvalget som går på nettopp dette med tradisjonsbåter, vikingskipreplikaer mm, der jeg spør om prosessene ved godkjenning av våre typer fartøyer.Jeg håper på et raskt svar, slik at vi evt. kan få tid til å mobilisere en høringsuttalelse fra f.eks. kysten og/eller NHO Reiseliv dersom CE-merking nå skal forutsettes for sertifisering. Tidsfrist for uttalelser er 30. april.

Om manglende CE-merking mot formodning ikke blir noe problem, og høringsforslaget går igjennom, er Konsekvensene ganske innlysende:

  • Hurra! - Vi får et fornuftig regelverk å forholde oss til!
  • Vi får drive 100% lovlig uten å måtte snike oss rundte reglene med å kalle det "deling av kostnader", "museal drift", osv!!
  • Forsikringsene må få et kryss: "Sertifisert (j/n):" som BØR bety en del tusenlapper redusert forsikringspremie...

Høringsuttalelse og regelforslag kan leses hos Sjøfartsdirektoratet - (Klikk)


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken