Her er du nå:  Hovedside Salarøy i Vi Menn

Salarøy i Vi Menn

Vi Menn besøkte Tromsø her i juni, og fikk seg en koselig tur med Salarøy. De har tydelig latt seg fasinere av den store nordlendingen og miljøet rundt. - Men artikkelen bør mane til en aller så liten diskusjon om hva vi bør vektlegge når vi møter presse med så stort nedslagsfelt som Vi Menn...
 

Av
Admin   28. august 2006, kl.10:40

Artikkel i Vi Menn finnes på nett: http://www.vimenn.com/?article_id=24216

Samtidig legger jeg inn følgende innlegg til diskusjon. Bruk gjerne kommentarmulighetene nedenfor for å legg inn dine synspunkter.

Diskusjonsinnlegg av Anders Øgsnes:
Det er en koselig artikkel, men nå begynner hastigheta som journalistene får sette på trykk å ligne skrekkhistorier som ingen av oss i miljøet er tjent med. At båtene våre er i stand til å oppnå disse hastighetene er jeg ikke i tvil om - men jeg er bekymret for hvilke signaler publikum oppfatter når de leser slikt i landsdekkende "populærlitteratur".

Med haverfaring litt i overkant av pe-kaill, er min egen umiddelbare reaksjon når jeg leser slikt: Hvilken ansvarlighet viser folk som lar seg overraske på havet i full storm med åpen båt?! Jeg har mange ganger seilt med en god kuling på tolla, og med skrekkblandet fryd observert GPS'n passere 15-tallet noen sekunder i renningene. Jeg har også følt relativt god kontroll med det jeg holdt på med i øyeblikket, men samtidig vært 100% klar over at en liten feil - enten menneskelig eller teknisk (hva om trenaglen som holder styrvolen fast i styrtunga, knekker? - Når ble den sjekket sist, forresten?...) er nok til å gi en dramatisk avslutning på seilasen.

Jeg er fullstendig klar over at 25 knop i stor grad kan være journalistens eget påsmurte tall, for 25 knop er det vel ingen av oss som har sett i virkeligheten - Med handa på hjertet...? Kanskje er 20 det korrekte, men journalistene vil jo gjerne ha litt mer - og får det gjerne med litt hjelp (ett eller annet sted kommer jo tallet fra!)

Poenget mitt med dette hjertesukket, er at vi ikke må vise allverden at vi er uansvarlige. Vi har allerede fått ett forlis med døden til følge i miljøet. Når så folk (der er sikkert en og annen viktig fagperson fra myndigheter/redningsselskapet/forsikringsselskapene som finner dette i Vi Menn) leser at vi omgår naturkreftene på uansvarlig måte, så tar det ikke lang tid før vi oppfattes som useriøse. Jeg oppfattet tendenser i diskusjonene jeg som lokal representant for for nordlandsbåtmiljøet måte ta etter dødsforliset i Vesterålen

NB - Det er ikke meninga å gi enkeltpersoner skylda for å lyge på oss svære fartstall - da jeg ikke ser bort fra at de stemmer (men det er en HELT annen diskusjon), men den gangen JEG ser 20 på min GPS, kommer jeg ihvertfall til å holde kjeft om det - Og uansett om jeg slår av 5 knop, og sier 15, så holder det i massevis for å blåse bakoversveis på de fleste erfarne youghurtbeger-rytterne.

Er dere enige?


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken