Her er du nå:  Hovedside Sommerens Skottpeising og Vestfjordseilas

Sommerens Skottpeising og Vestfjordseilas

Klikk for å se hele serienSom vanlig foregikk årets Skottpeising og Vestfjordseilas i sol og rolige vindforhold. Det var 5-årsjubileum for Skottpeisingen, og til tross for kort tid til Landsstevnet, så vi ikke at dette arrangementet ble HELT bortprioritert i miljøet. 6 fembøringer var møtt frem til seilas.

Klikk bildet til høyre for å se hele bildeserien med målkampen mellom Hildringstimen og Nordlændingen. Bildene er tatt av Sven Blomberg
 

Av
Admin   09. august 2006, kl.14:51

Skottpeisingen

Fredagen var det som vanlig Skottpeising. I år hadde også BSF lagd seg fredagsregatta, eller Forspiel, som den ble kalt. Vår faste Skottpeising-Admiral, Kai Linde, falt dermed ut som seilende kontrollør og dommer, og tradisjonsbåtene blei dermed overlatt til sjøljustisen.

Denne virket imidlertid så bra at folk til og med diskvalifiserte seg sjøl. Det var Heggvin som lå i ledelsen, men som bekjente synd under kuvending med toppseglet ureglementert strøket.

Da båtene så ble liggende i vindstilla, og vi ble enige om å bryte, var det Nordlændingen som pusta Heggvin i atterskotten, og som dermed vant Kai's vandreauskar.

Vestfjordseilasen

Lørdagen smalt det for den 25. Vestfjordseilasen - I år med 6 fembøringer og en åttring på startstreken. På grunn av dårlig vind, var startstreken flyttet ut til gapet av Vestfjorden. Vi rak avgårde på noen få sekundmeter, og i år som tidliger var det forskjellige strategier ute og gikk. Storbåtene skulle ha fart over og være klar for den meldte sørvesten, og la seg langt ut i fjorden, mens Hildringstimen, Frøya og Lofotr holdt høyde. Da så vinden ebbet ut, var det dermed kortere å ro for de som hadde lagt seg opp, og det skulle vise seg å bli spennende...

Vågar hadde brukt årer hele veien, og seilte inn som suverent nr. 1 i fembøringsklassen, mens Hildringstimen og Nordlændingen sloss om andreplassen som ble avgjort med kun 6(!) sekunder i Hildringstimens favør. På 20 naustiske mil, er ikke dette mye...Klikk for å se hele serien

Når det gjaldt klassen for åttinger, gikk seieren i år som tidligere til Harald Haave og Hæringen. Også i år seilte de uten konkurranse - og fikk sågar årets blå mastering for andre år på rad.


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken