Her er du nå:  Hovedside Ariadne fikk støtte fra UNI-stiftelsen

Ariadne fikk støtte fra UNI-stiftelsen

"Dette var hyggelige nyheter å gå sommeren i møte med", sier et opprømt Ariadnegjeng. Pengene kommer godt med når vi skal sikre båten for bruk i undervisning og annen drift.
 

Av
Admin   22. juni 2006, kl.13:35

Stiftelsen UNI har besluttet å bevilge 60.000 kroner til flytedrakter, redningsvester, redningsflåte og brannslokningsapparat for kutteren Ariadne i Narvik.

Narvik Kystlag er tilknyttet Forbundet Kysten og tar del i bevaring av kystkultur gjennom aktiv bruk. Kystlaget har over 100 medlemmer hvor en undergruppe har ansvaret for kutteren Ariadne.

Ariadne er et fiskefartøy på 58 fot, bygget i 1934 og var i drift frem til 2005 da Kystlaget overtok skuta etter ønske fra Nordnorsk Fartøyvernsenter i Gratangen (NNFB). Fartøyet står på Riksantikvarens fartøyvernliste.

Slik fartøyet er innredet i dag er den ikke spesielt egnet for lengre turer med større antall elever/deltakere og ønsket er bl.a. å ominnrede lasterommet til spise og soveplasser. Videre er det nødvendig med oppgradering av sikkerhetsutstyret for å dekke dagens behov. Fartøyet har en redningsflåte som nå mister godkjenning.

Stiftelsen UNI er en allmennyttig stiftelse som gir økonomisk støtte til tiltak som verner mennesker og fortidsminner. Styret i Stiftelsen UNI har hittil i år bevilget nesten 20 mill. kroner i støtte til over 50 prosjekter.


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken

fartøyvernliste? av peter - 24.06.2006
   Er det virkelig sant at ariadne står på riksantikvarens fartøyvernliste?
Fartøyvernliste av Svein Pedersen, sp@funn.no - 26.06.2006
   Nei, er Ariadne er ikke verneverdig, så langt jeg kjenner til. I vår søknad ble det ikke skrevet nevt noe om dette.
Joda -den er på lista! av Anders Øgsnes, adm@hildringstimen.no - 27.06.2006
   -Men foreløpig bare som "UK" - Se her: http://www.riksantikvaren.no/Norsk/Fagemner/Fartoyer/filestore/Liste_vernede_fartoy_220606.xls