Her er du nå:  Hovedside Det settes ut

Det settes ut

De siste dager rapporter fra landsdelens naust og fjæresteiner tyder på stort engasjement om dagen. Noen vil si det er i seineste laget, men desverre finnes det mange sysler her i livet som må styres inn foran gleden av tjærelukt og terpentin...
 

Av
Admin   05. mai 2006, kl.14:54

Nordpå ser vi at der skal være dugnad og stell av Håløygen og Salarøy. De skal ha utsetting den 13. mai. De blir slått med en dag av Gratangsværingene som setter ut Grytir den 12. Der skal de også barke seil denne helga, og har invitert til kurs.

På Liland balsameres Ungsmaløy denne helga, i følge dagsavisen Fremover, og da er neppe utsett langt unna. På andre sida av fjorden står Hildringstimen på utsida av naustet, ferdigsmurt over vatnet, men venter på ny propell. Det blir en kontraroterende (for oss med motoren i styrbordsida)Flex-o-fold 2-vingers foldepropell - et prisgunstig kontraroterende alternativ til Volvo Pentas 3-vinger (som koster over 20 lapper nå!)

Lengre ut i fjorden har nok Vågar allerede vært å se på bølgene siden påsketider, da Kabelvågingene er flinke til å bruke båten i undervisninga på folkehøgskola. På Hamarøysida av Vestfjorden har vi latt oss fortelle at Stig har fått ut sin Ægir. Kjerringøy har vært ute siden de hadde sin årlige lofottur, som helgelandsavisene rapporterte med helsideoppslag og stor artikkel.

I Bodø vet vi at Nordlendingen var under penselen for ei ukes tid siden, så den er nok også på havet nå. Brønnøysundfembøringen Frøya kom ut søndag 30.4, og er foreløpig den eneste av storbåtene sørpå som er på havet. Einar og Heggvin venter til etter 17. mai.

I år har det ikke vært noen storbåtbygg nordpå. Vi vet at der er et Åfordsbåtbygg - en fembøring - på gang i Åfjorden, og det er bra.

Ellers setter jeg pris på små drypp av informasjon fra dere, ellers står dette nettstedet i fare for å tørke HELT ut...


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken