Her er du nå:  Hovedside Fint besøk i Narvik

Fint besøk i Narvik

Det var Narvik Kystlag som fikk gleden av å være vertskap da sekretariatet, landsstyret, fylkesstyrerepresentantene og ungdomsrepresentantene var samlet til Forbundet Kystens rådsmøte forfige helg. Det ble også en trivelig sosial samling med innlagte overraskelser...
 

Av
Admin   10. mars 2006, kl.20:14

Det var Skinnfykkokkan som stod for det praktiske mht. vått og tørt. Deres innsats kvalifiserte så desidert til lagskokkerollen som skal tildeles under sommerens tokt til Bodø...

Lørdagen ble avsluttet med Lappebiff a la Skinnfyken, og underholdinng. Vinterfestuka i Narvik's leder Steingrim Sneve gav tilreisende en fin inntroduksjon til Narviks historie og kultur. Vi fikk spesielt innblikk i Vinterfestukas 50-årige historie, og lot oss merke av en mild oppstemthet, da årets uke - den 50. i rekka, står for døra.

Sneve ble avløst av Agge Theander - lokalhistoriker og rallar-ekspert fra Kiruna. Han gav et gripende foredrag om båtbygging og seiling på "Sjumilssjøen", Torneträsk under banebygget for over 100 år siden. En runde om fyrene på sjøen fikk vi også - lyrisk akopagnert av Kari Bremnes' toner over samme ttema fra hennes CD om Svarta Bjørn.

Som seg hør og bør, skal alle prominente gjester av malmbyen hedres med medlemsskap i Den Stolte og Ærværdige Rallarklubben av Malmbyen Narvik (www.rallarklubben.no), og sekretariatet fikk sine medlemsskap.

Bildet øverst er fra søndagens utflukt til Hildringstimens Kulturnaust. Det viser Ofoten Friluftsråds Trond Blomlie som forretter om krigshandlingene på Ofotfjorden. Hans engasjerende tale gav ikke få assosiasjoner til Francois Auguste Biards maleri fra La Reserche-ekspedisjonen "Læstadius taler til Samene"...  (nedenfor)

I naustet ble det servert fiskesuppe og bålkaffe til praten, og turen fortsatte så videre langs ofotfjorden til Kjeldebotn, der "Sjøsprinten" tok forsamlinga over til Evenes og flyplassen.

Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken

Dette var morsomt av Anders Øgsnes, adm@hildringstimen.no - 10.04.2006
   Dette er bare en test på at det nå lar seg gjøre å kommentere saker på Hildringstimen.