Her er du nå:  Hovedside Fantastisk dugnadshelg i Kulturnaustet

Fantastisk dugnadshelg i Kulturnaustet

Det var stor stemning og fart, da omlag 35 mennesker med stor arbeidsvilje møtte frem for å taklegge Hildringstimens naust. - Og det måtte til - Der var nemlig en kvart mål(!) tak som skulle på plass.
 

Av
Admin   03. oktober 2005, kl.15:56

Det var lagt opp til en to-dagers dugnad, og vi hadde ingen begreper om hvor langt vi ville komme. Der var mange ting som kunne stoppe progresjonen, og den første reorganiseringa kom gankse tidlig, da det viste seg at torva som først var tenkt brukt var for løs og blaut. Etter ei rask rådslagning, og telefon til bonden som forpakter jorda, ble det besluttet at vi skulle lage ny potetåker... Vendeplogen ble koblet til, og dermed var torva sikret.

Etterhvert som taktroa kom på, fikk vi også i gang opplemping av torva. Et trensportband som ble reddet fra kassasjon fra det gamle salgslagbygget for ti år siden, kom til heder og verdighet igjen, og gjorde fantastisk nytte. Da dugnaden var over på søndags ettermiddag, manglet de siste 3 metrene med taktro, og nesten halve taket var torvlagt!! ca 130 kvadratmeter våt torv veier omlag 13 tonn - bare så det er nevnt.

Festen i Kongsbakknaustet lørdagskvelden er verdt en helt egen liten stubb, men skal ikke publiseres for allmenheten. - Men høy latterfaktor, instrumenter, allsang, god mat og drikke gjorde sitt til humøret.

Så håper vi at vi greier resten av taket neste lørdag! Velkommen skal alle være!

Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken