Her er du nå:  Hovedside Nordlandsbåtfemmila 2005

Nordlandsbåtfemmila 2005

Det blir rodd to legg på Nordlandsbåtfemmila i år. Første legg blir i Narvik under Unionsoppløsningstreffet (www.hildringstimen.no/unionstreff). Det andre legget blir under Trebåtdagene på Rognan den 27.8. Les mer om hva nordlandsbåtfemmila er ved å lese resten av denne nyheten.
 

Av
Admin   02. juni 2005, kl.12:46

Nordlandsbåtfemmila

Nordlandsbåtfemmila er et landsdelsmesterskap i kapproing med Nordlandsbåt over fem nautiske mil(9.26 km). Ideen er å samle interesserte rolag fra hele landsdelen til et årlig mesterskap, hvor også de forskjellige båtene kan sammenlignes. Dette kan både øke interessen for roing, og vår kunnskap om båtene og bruk av disse.

Strekningen på 5 nautiske mil er velegnet til kapproingen, - ikke avskrekkende lang, men samtidig såpass at det vil vise seg at noen er bedre til å ro, og at noen båter er mer lettrodd enn andre. Likesom før i tiden, hvor det var kapproing til fiskefeltene hver dag, håper vi at også denne form for kapproing lærer oss mer om hvordan gode båter skal være, og roteknikk. For å samle alle roere i en klasse med samme vilkår, er det satt opp følgende regel: Det skal roes kun med to roere uten styrmann, og uten bruk av styre.

Det kan brukes forskjellige båtstørrelser (2, 2 ½, 3-roms), -dette for å få flest mulig deltakende båter. Dessuten vil det bli interessant å se over tid hvilken båtlengde som egner seg best i forskjellige værforhold.

Nordlandsbåtfemmila arrangeres hvert annet år under Trebåtdagene på Rognan, og det er stiftet en vandrepremie – et trerelieff med Nordlandsbåt av treskjæreren Henning Ramsvik. For å få bredest mulig tilslutning arrangeres femmila de andre årene av andre kystlag i Nordlandsbåtens hjemtrakter.

Femmila har vært avholdt siden 1997 hvert år og interessen er økende. Den har etter hvert fått en status, og roere kommer også langveis fra.

Kai Linde, 8250 Rognan
kailinde@sbnett.no


Utskriftsvennlig
versjon


Kommentarer til saken
Kommenter saken